5 slaapkamerdecoratie tips voor een gezelligere slaapkamer

5 slaapkamerdecoratie tips voor een gezelligere slaapkamer

Wat denkt u bij het woord slaapkamer? Het Van Dale woordenboek omschrijft het als ‘de kamer waarin u slaapt’. Niet echt spannend, toch?

Het woord slaapkamer roept heel wat emoties op. Van alle kamers in huis is de slaapkamer de enige echte plek waar u uzelf kunt zijn. Een plek waar u innerlijk tot rust komt, waar u misschien wel toekomstplannen maakt of gewoon even uzelf wil zijn. Weg van de dagdagelijkse sleur en verplichtingen. De slaapkamer is uw veilige haven. Dus is het zomaar ‘de kamer waar u slaapt’? Neen, het is veel meer dan dat!

En toch zijn de meeste slaapkamers zo ingericht dat ze enkel dient om te slapen. Een bed, nachtkastjes en een kleerkast. Wordt u hier warm van?

Volg onze 5 slaapkamerdecoratie tips en tover uw slaapkamer om tot een echt paradijs!

1. Bepaal uw stijl

We begrijpen het. U staat te popelen om te beginnen aan uw slaapkamer make-over. Kiest u moderne, landelijke, industriële of Scandinavische stijl? U heeft zoveel keuze. Snuister door het internet of een magazine en kijk waar uw voorkeur ligt.

2. Match uw stijl met de juiste kleuren

Heeft u een stijl gevonden die past bij uw persoonlijkheid? Top! Kies dan nu kleuren die passen bij uw stijl. De kleur bepaalt de sfeer die uw slaapkamer moet uitstralen. Door de juiste kleuren maakt u uw slaapkamer extra gezellig. Een heel belangrijke factor dus! Naargelang uw stijl en voorkeur kut u kiezen uit natuurlijke kleuren, zachte kleuren, sombere kleuren, … Het aanbod is eindeloos.

3. Het bed is uw masterpiece

U kunt er niet naast kijken. Het eerste wat u ziet als u de slaapkamer binnenkomt is uw bed. Zorg ervoor dat dit dé blikvanger is van uw slaapkamer. Heeft u een bed met lattenbodem, een boxspring of een metalen bed? Maakt niet uit. Uw oog wilt ook wat. Uw bed is het belangrijkste meubel in uw slaapkamer. Kies daarom een stijlvol bed dat daarnaast ook het nodige comfort biedt. Naast uw bed ook nog bijpassende nachtkastjes? Dit maakt de look helemaal af en het zorgt voor extra opbergruimte.

Vind uw boxspring in onze webshop.

4. Knus bedtextiel als slaapkamerdecoratie

Ga voor dat hotelgevoel en combineer uw stijl, kleuren en bed met passend bedtextiel. Een kussen of dekbedovertrek dat niet past bij uw interieur? Weg sfeer! Met passend bedtextiel kunt u uw slaapkamer gezellig inrichten.

5. Afwerken met de juiste slaapkameraccessoires

Als final touch om uw slaapkamer sfeervol te maken zijn er natuurlijk de accessoires. Wit u uw slaapkamer gezellig inrichten, dan zijn nachtlampjes een must in uw slaapkamer. Wilt u een romantische sfeer creëren? Kies dan voor kaarsen. U hebt er in alle soorten en maten. Of toch liever wat meer groen? Ga dan voor een luchtzuiverende kamerplant. De groene kleur van de plant geeft een rustgevend gevoel en het blijkt ook nog eens gezond te zijn! Naast kaarsen en planten heeft u als slaapkamerdecoratie ook nog wanddecoratie, vloerkleding zoals tapijten, fotolijstjes en nog zoveel meer.

Bent u nog op zoek naar leuke slaapkamerdecoratie? Neem dan zeker een kijkje in onze webshop!
Geplaatst op 28-11-2022